Въпреки че струва по-малко от 100 лева, компактната малка сфера вече е успяла да се наложи в света като върховен фитнес уред.

За поддържане на добра физическа форма

Пауърбол подлага китката ви на разнообразни движения като добавя и съпротивление. Това тренира почти всички мускули на ръката ви, нещо, което вдигането на тежести или другите подобни тренировки не могат да направят, защото те развиват само определени групи мускули, а останалите не се натоварват. Веднъж развъртяна, топката създава съпротивление между 0,5 и 20 кг, което значи, че вие, образно казано, носите 15 различни гири в джоба си.

  • На ниски обороти Пауърбол ефикасно тренира и оформя ръцете и раменете ви без това да води до нежелателно увеличаване на мускулите. Отлични резултати могат да бъдат постигнати при въртене с около 7000 об./мин. за около 7 минути на ден.
  • Друг е случаят при скорости над 12000 оборота - усилието значително се увеличава и тренировката добива много "силов" характер. При 15000 оборота моделите с пластмасов ротор създават инерционно съпротивление от 20 кг, което е в състояние да натовари сериозно дори най-развитата ръка.Роторът на Пауърбол е перфектно балансиран, така че дори при върхови скорости, няма никаква вибрация, а единственото, което чувствате са мощните жироскопични сили, които действат на ръката и рамото ви.

   

За професионално трениране на спортисти

Powerball е помогнал на хиляди спортисти да увеличат значително потенциала си в избраната сфера. Той оказва благотворно влияние върху всеки спортист, чиято спортна дисциплина изисква участие на ръцете. Наричат го "новото чудо на спорта" и това не е празна рекламна фраза. Изказванията на много водещи спортисти подкрепят мнението, че Пауърбол е един много сериозен и ефективен тренировъчен уред.

  • При спортовете, които изискват удар с ръка, като голф, тенис, хокей и др. необходимостта от тренировки с това джобно торнадо е съвсем недвусмислена. На тези спортисти се препоръчва да използват стоманената версия на уреда, която създава най-голямо динамично съпротивление.
  • За спортове като колоездене, мотокрос, фехтовка, стрелба, катерене или гребане, Пауърбол придава допълнителна гъвкавост и еластичност на мускулатурата на ръката като развива групи мускули, които получават недостатъчно натоварване при класическите тренировки.


Пауърбол създава изометрично натоварване на мускулните групи. Може да ви се струва, че имате силата да изкривите и най-дебелото желязо във фитнеса, но ако засилите сферата с 13000 оборота и задържите 30 секунди, ще усетите, че някои мускули в ръката ви започват да "пламтят". Това показва, че те нямат издръжливостта на приоритетно натренираните мускули. С използване на Пауърбол можете в голяма степен да изравните и поддържате степента на тренираност на всички мускулни групи, което на практика се проявява като чувство за сигурност и точност на движенията.