Пауърбол представлява един изключително удачен уред за рехабилитация, който е препоръчан от редица водещи травматолози в света. Неговото плавно, гладко движение провокира успокояващо, регулярно раздвижване, необходимо при рехабилитационните процедури. Той е абсолютно безопасен при тези ниски скорости.


strongmanИзключителен терапевтичен ефект при следните диагнози:

  • Синдром на карпалния тунел
    (Carpal Tunnel Syndrome - CTS)
  • Синдром на продължителното напрежение
    (Repetitive Strain Injury - RSI)
  • Тендинит (Tendinitis)
  • Артрит (Arthritis)
  • Тенис лакът (Tennis Elbow / Golf Elbow)
  • Счупване/изкълчване на китката


Като средство за динамичен тренинг, Пауърбол осигурява на китката разнообразни движения като прибавя дозирано съпротивление в зависимост от скоростта, с която го развъртате. Мощният терапевтичен ефект от употребата на този уред се потвърждава от стотиците спонтанни писма от възхитени пациенти.

Барабанисти, бръснари, месари, зъболекари, компютърни оператори, чиновници...

Списъкът може да бъде доста дълъг.

Следва да се обърне особено внимание на последните две групи, където вече влизат представители на всички професии, които прекарват часове на бюрото пред компютъра, на работното си място и у дома - икономисти и лекари, инженери и писатели, журналисти и юристи, студенти и ученици. Работата им е съпроводена със статичното напрежение на ограничен брой мускули, главно за поддържане на работната поза и въвеждане на данни. То се осъществява на фона на ограничена двигателна активност (хипокинезия). Резултатът е преди всичко детренираност на сърдечно-съдовата система и на опорно-двигателния апарат. В условията на хипокинезия тонусът на кръвоносните съдове спада. Това създава предпоставка за редица болестни състояния. Дистрофия на мускулите, намаляване на мускулната маса и сила, смущения във фосфорно-калциевата обмяна в костната тъкан, смущения в нервно-психичната и двигателната дейност, в регулаторните механизми, в централната нервна система, ендокринната система и др.

Водещи специалисти травматолози препоръчват на хората с такива професии, да тренират с Powerball поне 5-7 минути всеки ден.

Отделете му малко време, докато почивате в офиса, когато пътувате, докато сте в задръствания с колата си или навсякъде, където имате 5 свободни минути, за да упражните ръцете си.

Тези процедури намаляват риска от проявяване на професионални увреждания. Вижда се, че Пауърбол не е само играчка, а и забележителен уред, който осигурява най-висока класа рехабилитация и тренинг на китката и предмишницата.