Магическата сфера, снабдена с прецизния оборотомер Accura Speed V 2.0, осигурява възможност за отчет на постигнати скоростни резултати и съпоставка между постиженията на различни хора. Като прибавим към това и голямата световна популярност на този уред, остава съвсем малко човек да се сети, че това е едно елитно състезателно средство и сигурно някъде по света има състезания в тази дисциплина със съответните победители. Да, отгатнахме! Не само, че има състезания, но има множество национални, регионални, младежки, женски и др. лиги по дисциплината Пауърбол със своя организационна структура, система от мероприятия и шампионати. Всички те имат връзка със световната лига, която класифицира върховите постижения в света.

Топ 100 на всички върхови постижения в света, може да разгледате тук

Как да покажа своя резултат?

Световната класация е отворена за нови рекорди, списъкът непрекъснато се обновява, така че ако вие чувствате сили и имате амбиция, напълно е възможно да заемете полагащото ви се място. За целта трябва да направите цифрова снимка на дисплея на уреда, на която ясно да се вижда показанието. Резолюцията трябва да бъде поне 600 х 600 пиксела. Ако вашият резултат се окаже сред 10-те най-добри в света, то тогава трябва да ни пратите видеоклип, на което се вижда как първо броячът е нулиран и как с въртене постигате резултат минимум 98% от този, който ни пращате на снимката. Естествено трябва да дадете мейл, GSM или друг сигурен начин за връзка. След като анализираме резултата, ние ще се свържем с вас.
   

Как да постигна най-висок резултат?

Най-добрият начин за увеличаване на скоростта е първо да увеличите издръжливостта си. Въртете топката с висока скорост по около 2-3 минути по няколко пъти всеки ден, като се опитвате да задържите високата скорост колкото се може повече. При много високи обороти чувството е, че ръката ви ще се откачи. Високите резултати, записани в лигата, са постигнати с твърда като камък ръка на прага на физическата възможност на състезателя. Динамичното съпротивление, което роторът създава при високи обороти, е чудовищно. Трябва да развиете способността да държите здраво китката си и да форсирате движението с малки, но мощни импулси. Отстрани изглежда, сякаш няма почти никакво движение на китката, а всъщност топката пищи пронизително! Внимание: Увлечени в стремежа за максимално постижение, рискувате да увредите китката си! Никога не прекалявайте! Рекорд се постига само върху здрава, методично градена основа и никога като случайност или моментен порив!
   

Кой е най-бързият модел на Пауърбол?

Най-високи възможности за скорост има новият и скъп модел 350Hz Hi-Speed с олекотен алуминиев ротор. Тук трябва да отбележим, че ако кандидатствате за участие в рейтинг, използвайки този модел, резултатът ви ще бъде съпоставян само със състезатели, ползвали същия модел. Стандартът за съпоставка на резултатите в световен мащаб е 250Hz Про.

Моделите Neon съдържат асинхронен електрогенератор (алтернатор), който захранва с ток светодиодите. Тази електроенергия се взима от движението на ротора, което го натоварва и забавя въртенето му, така че при равни други условия, Неон-ите са по-бавни с около 3% спрямо опростения 250Hz Про.
Моделът Techno има допълнително утежнен ротор с усложнена конструкция, което го прави с 2-3% по-бавен от Neon, а моделите със звук също натоварват леко въртенето, отклонявайки част от въздушния поток през акустичната система на ротора.

Тук е мястото да отбележим, че на практика никой не може да усети тези нищожни разлики, но ако ще се борите за рекорд, все пак редно е да ползвате 250Hz Pro. Железният 350Hz има два пъти по-тежък ротор от останалите модели и съответно въртенето му е доста по-трудно. Жироскопичната сила, която роторът му създава е невероятна, което го прави изключително подходящ за силови тренировки на активни спортисти или като фитнес уред за поддръжка на много сериозна физическа форма. При този модел границата от 12000 оборота е значително предизвикателство.