Каква е разликата между Пауърбол и имитациите?

На пазара се намират няколко вида копия на Пауърбол, произвеждани като масов продукт в серии от стотици хиляди. Те са с по-ниска цена и при производството не са ползвани качествени материали. Получавате желязна ос и евтина пластмаса. Те са с приблизително същата големина и тегло, но тук свършват всичките прилики.

Ключовият елемент във всички ръчни жироскопи е роторът. В евтиния масов продукт, роторът се произвежда в огромни серии и не е допълнително балансиран по никакъв начин преди да се постави в корпуса, чиито полусфери обикновено са залепени една за друга. Като резултат веднага щом започнете да въртите този уред, небалансираният ротор ще започне да вибрира, предавайки шоковите вълни на китката и ръката ви. С увеличаване на оборотите се увеличава и вибрацията. Всъщност някои от копията на Пауърбол са наречени "Вибро топки" от производителя им.

Освен ограничената максимална скорост, която можете да постигнете с тях (6000-8000 об/мин), крайниците ви са подложени на неприятните и вредни ударни вълни при тези скорости.

В свят на евтини имитации Powerball се отличава с изключителното си 250 Hz-ово движение и е няколко поколения пред всички останали варианти. Това е прецизно калибриран уред, който е ръчно сглобен и изработен от най-висококачествени материали, с ротор, закрепен на ос от неръждаема стомана. Калибрирането е изключително прецизно, използва се технологията на NASA за калибриране на прецизни жироскопи и можете да достигнете над 16000 об/мин без да усетите никакви вибрации.

Основната идея е Пауърбол да е спортен и рехабилитационен уред като постига това с изцяло безопасната си природа. Всяка бройка се тества индивидуално след като бъде сглобена, за да се осигури 100% прецизност. Това са времеотнемащи процеси, които увеличават базисната цена в сравнение с масово произвежданите продукти, описани по-горе, но за сметка на това гарантират превъзходно качество.

И на края, моделите Про са снабдени е изключително прецизния дигитален брояч Acura Speed V2.0, който също така може да бъде поръчан отделно и поставен на всеки Пауърбол без оборотомер. Само някои от копията имат опция за брояч. При тях броячът (не добро копие на по-старата версия Acura Speed V1.0) показва резултати с грешка до 25%!

 

 

Вижте какво получавате,
когато пазарувате при нас и не се разочаровайте с лошокачествен продукт.