Как да постигна наистина висок резултат?

Силата, от която се нуждаете, за да минете границата на 13, 14 или 15 000 оборота в минута, ще получите, само ако имате наистина здрава китка. А това (освен ако не сте естествено надарен с такива физически данни) ще успеете да постигнете след усърдна работа с малката блестяща сфера!

Най-добрият начин за увеличаване на скоростта е първо да увеличите издръжливостта си. Въртете топката с висока скорост по 2-3 минути няколко пъти всеки ден, като се опитвате да задържате високата скорост, колкото се може повече – доколкото физически ви е възможно! Въпреки че ръката ви ще се чувства сякаш всеки момент ще се откачи, вие ще успеете да постигнете висока издръжливост с топката, което със сигурност ще се преобрази в по-висок краен резултат следващия път, когато въртите за скорост.

Високите резултати, записани в лигата, са постигнати с твърда като камък ръка и едва издържаща съпротивлението китка. Способността да държите здраво китката си в противовес на мощната инертна сила, която създава жироскопа, е това, което увеличава скоростта (отвън буквално изглежда сякаш няма никакво движение в ставата на китката). Тайната се крие в способността бързо да движите топката заедно с малките, но изключително мощни „импулси” на китката, които ще ви качат на следващото ниво - тези 13000 или 14000 об/мин. Нивото, при което топката ще пищи толкова пронизително, че хората около вас ще спират и ще се вторачват, мислейки си, че болид от F1 е минал покрай тях :-)

Забележка: по всяко време ви препоръчваме да не надхвърляте собствените си физически способности – никога не забравяйте, че Пауърбол е все пак фитнес уред. Както не бихте отишли във фитнеса и вдигнали 10кг дъмбели 100 пъти без предварителна подготовка, така не трябва да го правите и с Пауърбол – постепенно увеличавайте скоростта и никога не прекалявайте.